Jumaat, 30 Oktober 2009

Piring Hitam - Penipu

Haa, lagu nih dah lama kot aku xdengar. Dengar pun masa mula2 derang nih jadi band piring hitam nih kan. So lagu kali nih aku nak tujukan kepada sesiapa yg kena tipu dalam bercinta. Syiok lagu ni..;p

Piring Hitam – Penipu">
Piring Hitam – Penipu">Piring Hitam – Penipu


Piring Hitam - Penipu

Pernah dulu kau kata kau cintakan ku,
Bertahun lama sanggup kau menungguku,
Hati dan jiwamu hanyalah untukku,
Sumpah dan janjimu memburu untukku.

CHORUS
ya ya ya ya,
Kau, kau tipu aku, x2
Kau tipu aku
Kau tipu aku

Kau curi jiwaku kau gembirakannya,
Kau dakap tanganku,
kau bahagiakannya,
kau kucup bibirku,
Kau menikmatinya,
Kau peluk tubuhku,
Kau ceriakannya.

CHORUS

Kiniku lihat kau berdua dengannya,
Tapi mengapa dia teman karibku,
Tawa gembira,
Musnahkan jiwaku,
Kau hancurkan semua saat manisku.

CHORUS

Khamis, 29 Oktober 2009

Hmm..hmm

Hmm, memory dlm otak aku nih dah full sebenarnya sbb dah laaaama sgt tak update blog ni. Bila tak update blog ni, memory pun dah full, bila dah full nak keluarkan pun susah, siap hang lg tuh.hahah.. Oh yeah, sejak dua menjak ni aku tak bizi pun tapi malas nak update je blog ni. Kalau on9 pun aku buat ape je, bela ikan n men uno card dalam facebook.hee~ aku dah terjebak.

Banyak cerita sebenarnya nak dikeluarkan, tp aku ringkas2kan je lah ea. Antaranya kat opis aku penah ada skali tuh polis ngan pencegah rasuah datang. Menggelabah gak beb derang tanya macam2 yg memang xde kene mengena ngan aku. Nak takut ape kan, bukannya aku buat salah.

Dan dengan kerja aku plak, mayb dalam sebulan dua nih kulit aku akan jadi gelap. Hepp, jangan gelak. Tendang kang..;p Biasa arr, dah terdesak mcm ni boss start ler soh wat keje yg dia xpernah suruh. Ada kene mngena gak arr ngan perenggan diatas tuh. Malas nak cite lebih2.

Yang terbaru, terjadi sedikit kecelakaan pada aku. Ala sikit je, xmati pun lg. Uppss, mulut terlebih masin plak. Yela, aku ni haa xde otak sgt wat kerja gila. Nak tau ape dia kerja gila tuh?
Gua speed Lelaki Comel gua dekat 160kmh.hee~ Ala slow jek tuh, lom laju lg..xD

Yang akan datang, kemungkinan BESAR lah, aku akan dapat dua hadiah yg terlalu istimewa. Yela kan, dah nak dekat2 nih kan..;p Satu tuh sangat bernilai dan lagi satu tuh amat xternilai. Tunggu je arr nnt, kalau aku rajin update dlm nih..;p

Ok ler, len2 cite nnt aku update next threde ea. Ni pun ngulor jap je, xlama pun sbb pasni kene turun kL jap n mayB ke Nilai kot. Xpasti lg..

Rabu, 21 Oktober 2009

Deepavali vattukal..~>.<"

Deepavali taun nih mmg aku dah nekad, nak gak beraya kt umah member2 skola aku. Yela, sbb taun lepas kan deepavali time puasa, member aku plak kebanyakkannye sume balik kg, so dpt jumpa deepavali pertama je. Jgn jadi mcm member aku sorg tuh, xpuasa time deepavali. Siot je syaitonirrajim tuh..xD

Macam biasa, feveret aku ayam. So kari dah sinonim dengan kaum India kan. Haa, 3ari gi beraya, sumenye aku lantak kari ayam. hehe. Kesannya, amek kau terberak2 2ari 2malam..xD Ala ape ada hal, setahun sekali je kan.

Tapi taun ni aku dpt jumpa dua orang je member aku yg sambut depavali sbb kebanyakkannya xmeraikan pesta cahaya tuh sbb baru pas kematian saudara terdekat. Mengikut ape yg member aku tuh cakap ler, kalau ada sedara yg terdekat mati so dorg mcm berkabung lah, xleh sambut deepavali selama setahun. Kalau sambut pun secara kecil2an je. Arul Kumar, haaa macha nih time skola dulu mmg mcm ayam katik. Tapi skang dah keding n jadi real macha. Ni dia yg cakap, bukan aku yg cakap.;p Dia skang nih dah keje dekat Singapore, buat design2. Dan kalau korang nak tau, desbod keta or remote astro, henfon tuh sume company dia ler yg design. Congrats bro, dapat kerja yg bagus n dah ada sebijik Ducati. Sibai kap lam ya nga nih, dah pkai Ducati.

Yg lg sorang tuh nama dia Kannan, selalu kene ejek panggil nama dia Kiri.bhahaha. Xtau ler pesal dia nih selalu kena buli cenggitu skali. Owh, dia nih pelajar lepasan diploma dekat Kolej ALC dekat Klang yg mana telah melahirkan ramai akauntan. Pergh, hebat dia nih. Time skola kemain bodo dalam math. Tp skang, dah pro bab2 akaun tuh. Tp yg kesiannya, dia tersangkut masa nak sambung degree sbb ada sedikit masalah kewangan. Biasa ar kan, belajar tinggi nih kos pun tinggi.

Yang lain2 tuh xdapat nak jumpa sbb sibuk dgn urusan masing2. Macam2 cerita aku dengar pasal member2 skola aku. Ada yg dah kawen, ada yg jadi kaki pukul lah, tonto, kena pukul n ada yg dah meninggal dunia..huu~ Harap2 ler pasni, kalau rajin, nak kumpulkan balik ler member skola sume, macam dulu time2 skola..hee~ Apape pun aku nak ucapkan Happy Deepavali kpd sesape yg menyambutnya ea..~!?

Isnin, 12 Oktober 2009

Kasut crocs pasar malamku memjiak lantai rumah yg berharga RM600k


Hee~ Tajuk je dah mcm grand kan.haha. Sebenarnye dari dulu lg aku nak jejakkan kaki ke tempat nih, tapi xbulih sbb hanya penghuni sahaja dibenarkan masuk. Mane ler aku ada kenal sesape pun dalam kawasan umah ni. Ni pun dapat gi sebab member adek aku wat open house. Nak tau ape nama tempat dia..? haa, tengok bawah..


Hell yeah, Glenmarie Cove. Tanah yg asalnye cuma paya bakau n skang dah jadi kawasan perumahan elit. Kalah Putrajaya kot. Harga dekat setengah juta paling murah, boleh beli dua bijik umah banglo cikai2 jek. Memang cantek kawasan nih, bersih dan teratur. Sekuriti jgn cakap ler, nak masuk ke umah open house yg aku gi ni pun kena tempuh tiga homeguard. Haish, macam2 tul ler.



kt sini keta paling cikai dorang pakai ialah Civic Type-R paling latest ea kengkawan..o,O

Umah derang mcm style omputih arr, xde pagar. Ada pagar pun lalu tengah antara dua umah n ada pagar kecik. Memang puas ati dpt umah cenggini.


guard pertama kt pintu masuk, dia tabik aku mcm aku ni polis pangkat besar plak..~


guard kedua, pintu tengah nak masuk kwsn perumahan..time nih dah stat pening dah..


guard ketiga, demm, banyak gile halangan..kat sini klau visitor dia automatic palang trus terbukak..



So, ada sesape ke yg sudi nak hadiahkan aku rumah cenggini rupe? Aku sudi jek klau sape yg nak bg pree tuh. Tggu anak dato' n tan sri je ler..hee~

Rabu, 7 Oktober 2009

6ixth Sense - Khatimah Cinta

Haa, video seterusnya setelah sekian lama aku stop post vc. Lagu kali nih memang makan dalam ler, aku sker sgt. Penuh makna kot lagu ni. Sile lah layan diri ea..~


video

6ixth Sense - Khatimah Cinta

Oh kidung malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Oh bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

(chorus)
Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...

Isnin, 5 Oktober 2009

Aiman xkesah

Owh, nama dia Aiman. Kiyut kan~!? Kan best jadi anak aku.haha. Ishk, pesal ler skang nih aku mcm suka sgt ngan bdk2. Kadang2 tuh aku pun pelik gak, pesal plak aku tetiba berubah smpai mcm ni skali. Erm, tu je arr aku persoalkan. Ada sesape leh jawabkan nape..? Next entry nnt aku letak gambar anak org len plak.hee~

Open House lah..~

Hee~ buat gak open house kali ni setelah beberapa tahun xbuat. Tp kali ni buat dekat Sri Andalas je, Telok Gong susah sket sbb org ramai tataw jalan gi umah sana. Ramai gak aku jemput member2 aku tp ramai gak ler yg xdatang.ahaha. Xpe ler, mayb masing2 ada urusan lain or ada open house kt tempat lain.

Member2 aku yg dtg pun ada Fhirdaus, Qayyum, member time skola dorg jek yg dtg. Yg len2 ada yg keje n kenduri. Xpe ler, janji dpt lepak jap ngan derang. Member kolej aku ada ler si Ashieq Wak N, Chan si tangan panjang, Z ataupun NABIL FIKRI BIN HAJI ISMAIL (dia soh aku enterframe nama dia kt blog aku ni) dan Hayanun janda muda.haha jgn marah ea cik ainon, lagu tuh besh ler. Dan kakaknye xdapat dtg sbb abe dia xde kt sini..;p Thanx ea sbb korang sudi datang umah aku yg agak sempit tuh.

Xlupa gak, org2 kt ofis spt Kak Rozila or godzilla (mampos aku klau dia nmpk ni). Erm, yg len tuh aku xbrape kenal lg namanye. Staff Recron Port Klang yg mana salah sorangnye tuh cuba nak ngorat aku.demm, En Hassim bersama anaknye, Halfikar yg hampir ditangkap polis sbb xbayar saman, Dato' K bersama isteri baru,Ayu yg menjaga petty cash kt opis dan Abg Zul 141, salah sorg driver yg dah lama berkhidmat dan kawan lama ayah aku. Thanx gak ea pada korang.

Kali ni besh sket sbb anak sedara aku datang.wee~ Belah mak aku ni, baru sampai dari Perak. Dah beso panjang dah sumenye tp yg hampehnye, sorang pun xkenal aku.wuu~ Rasa mcm nak tikam kepala aku ni. Xpe ler, xkenal pun janji dpt men2 ngan dorang. Aku bg ler derang men game lam laptop aku ni, bg senang sket mak bapak dorg nak makan. Pesan aku kt bapak dia, weh selalu arr bawak anak2 ngko tuh dtg klang. Siot jek anak xkenal bapak sedara sndiri.;p

Makanan? Biasa2 jek, ada nasi lemak lauk sambal sotong, sate, roti jala, n ape lg ntah, dah lupe ler ape nama dia tuh. Sumenye beli, kecuali nasik lemak sbb wat sendiri. Aku blek keje je sume dah siap, so goyang kaki jek lew.hee~ Pastu malam plak, aku lari daripada kesesakan yg melanda dan gi ler umah member aku time skola dulu, wat open house gak. Erm, layan je lew, orang dah ajak.

Lepas hajat aku nak wat open house kali nih walaupun ada yg orang aku jemput n nak sgt dia dtg xdatang ari tuh. Xpe ler, aiman xkesah..~>,<"

Jenjalan kat AEON Bkt Tinggi, Klang

Last week, aku tuju ler tempat yg dah bosan utk dituju sbb dekat sgt ngan umah n selalu dah gi sana.hehe. Aku bwk ler mak aku ngan makcik aku sbb mak aku nak bli barang utk open house n makcik aku plak nak bayar hutang dia. Siyes arr aku kata dah bosan gi tempat ni, len ler Mid Valley or Times Square (kalau umah aku sebelah2 tmpt ni pun comfirm aku boring kot sbb byk kali pegi) Macam biasa arr, ramai orang jenjalan ngan family.


sikit je, xbanyak pun..~


Dah selesai sume ape lg, aku dpt "upah" dari makcik aku, dia offer ler banje makan. Biasanye dia ajak gi kedai mamak kt umah aku tu jek, kali nih aku nak pow dia kaw2 nyer. Nak tau ape dia?


hidangan set double cheeseburger dengan tambah ayam goreng..xD


Hee~ Dah lama xmakan McD nih, lepas ler tekak aku nak merasa. Aku xingat dah bila last skali aku makan McD nih, dah tu siap dapat gelas lg tuh tp kaler pink da abes.huh. Oke ler, dah itu je aku ada nak tulis kt sini.~